Cesta k úspěchu: Pracujte i v noci

Pokud chcete být ve svém zaměstnání opravdu dobří, musíte tomu věnovat něco více i ve vašem volném čase. Řada lidí funguje jen po dobu jejich pracovní doby, což je dosti omezuje. Jen ti “nejlepší z nejlepších” se chtějí někam posunout. Pokud vás práce baví a nejste ten typ člověka, který přijde domu a sedne si k televizi, není důvod proč přestávat. Zaměstnavatel jen uvidí, že do vás se vyplatí investovat a začne možná zvažovat povýšení. Proč tedy pracovat i v noci?

1. Pracujte na maximum

Pokud chcete ve své práci excelovat unikátním pracovním výkonem, musíte tomu něco dát. Jednoduše řečeno – nesmíte být nahraditelní. Ano, určitě se najde někdo, kdo je mnohem lepší a schopnější než vy. Proto byste měli ukázat co největší úsilí, nedostat se do situace, kdy řeknete, že máte vše hotovo. To je ta největší chyba! Klaďte si velké cíle, jakmile je překonáte, klaďte si ještě větší.

2. Jeďte svou dráhu!

Je dobré to říkat, ale realizace je leckdy ještě složitější. Nesmíte však hnedka selhat, skoro všichni jsou na vás závislí. Vám může být úplně jedno, jestli ostatní vaši spolupracovníci selhali a nikam to nedotáhli, vy jedete svoji vlastní dráhu. A pokud chcete být úspěšní, musíte být prostě dobří.

3. Nezapomeňtě, že jste týmový hráč

Musíme však zmínit i hrozby, kterých byste se měli vyvarovat. Nezapomínejte, že pracujete v týmu a očekává se tedy od vás určitá zodpovědnost. V praxi to znamená, že byste neměli ukazovat prstem na osobu, která něco pokazí. Problém klasicky vyřešte i mimo rámec vaší pracovní doby. Nechcete si přeci ve vlastním týmu udělat špatnou pověst, je přeci mnohokrát lepší se s dotyčným domluvit a ujistit se, že se problém nebude opakovat.

4. Peníze nejsou hlavní

Každý úspěšný si tím prošel, vy si tím musíte projít také. Nebuďte závislý na penězích a pro úspěch udělejte cokoliv, klidně obětujte své těžce vydělané peníze. Většinou se také stává, že opravdová machři oboru přijdou o rodinu, přátele, svůj život. Všechno obětují jen pro svůj úspěch.

5. Legenda ve firmě

Toto pravidlo je potvrzeno i historií, každý, kdo něco významného udělal, se zapsal do učebnic dějepisu a lidstvo na něj nezapomnělo. Tak byste měli fungovat i vy. Dát si za úkol neustále inovovat a přicházet s věcmi. Pokud se tohoto budete držet, vaši kolegové na vás jen tak nezapomenou.

Práce v noci však obnáší i jistá rizika. Nejenže to může být nedostatek spánku, ale především např. světla či nedostatek tekutin.

Lepší podmínky při práci v noci

Zmiňovali jsme tu hned několik základních problémů, které se mohou během vaší “noční směny” vyskytnout. Začneme tedy u osvětlení. Možná i vám v mládí vždy říkali: “Rozsviť si a nekaz si oči!”

A právě toho byste se měli držet a na práci si posvítit. Kvalitní produkty z oblasti svítidel vám určitě pomohou, navíc když si čas od času uděláte během práce přestávku na menší relax, uděláte jen dobře. Nejenže dobré osvětlení zvýší bezpečnost provozu, ale poskytne i lepší viditelnost.

Dále je důležitý pitný režim a pokud celou noc budete jen na kávě, neskončíte moc dobře. Mnohem lepší bude nějaká sklenička čisté vody či limonády, ale káva není pro workoholika to pravé ořechové a může spíše jen uškodit.

Jako poslední tu máme celkové pracovní prostředí, světlo a tekutiny zajištěny. Kreativní nápady však nebudou přicházet bez čerstvého vzduchu. Pokud nemáte ve firmě ventilátory (pro průmyslové použití), budete muset pracovat při otevřeném okně.

      Fortulion.cz
      Logo