Nejlepší aplikace pro Mac OS X

Stejně jako na iPhone, iPod Touch nebo iPad je mnoho skvělých aplikací i na Mac OS X. Připravili jsme výběr těch nejlepších, které mohou sloužit novým Mac uživatelům, tak i starým zkušeným majitelům Macu. Pokud Vás nějaká aplikace pro Mac OS X zaujme nebo ji už máte vyzkoušenou, neváhejte a podělte se s námi o Vaše zkušenosti v diskusi pod článkem.

1Password

Hesel má každý mnoho a někdy se může stát, že některé méně používané zapomeneme. K tomu abychom hesla nezapoměli, nám pomůže právě aplikace 1Password. 1Password si místo Vás zapamatuje všechna hesla, přihlašovací jména, licenční čísla software, informace o vašem bankovním účtě a nebo kreditní kartě. Stačí si pamatovat jen jedno hlavní heslo, se kterým získáte přístup do 1Password.

HandBrake

HandBrake je video konvertor pro Mac, ale i Windows počítače. Dokáže konvertovat videa pro iPhony, iPody a iPady s možností nastavení mnoha pokročilých funkcí.

VLC Media Player

VLC Player je známý hlavně díky podpoře mnohých formátů. Přehrává skoro vše, co si do počítače nahrajete. Je vidět, že vývojáři z Applidium si dali velmi záležet na podpoře formátů. VLC je dostupné ve verzích pro Windows, Mac a dokonce i pro Linux.

Skype

Skype je velmi známá a populární služba, hlavně díky svým funkcím. Skype slouží k bezplatnému telefonování mezi počítači. Verze pro Mac je samozřejmostí, které umožňuje videohovory a chatování s přáteli, stejně jako verze pro Windows.

Twitter

Oficiálního klienta pro blogovací síť Twitter naleznete i pro zařízení Mac. S uživatelským rozhraním budete spokojeni. Je zpracované velmi přehledně a nebudete mí problém se v něm orientovat. Mezi skvělé funkce patří například automaticky synchronizovatelný timeline nebo globální zkratky pro rychlé psaní tweetů.

OpenOffice

Převážná většina uživatelů Windows, ale i Mac už o aplikaci OpenOffice slyšela. Jedná se o kancelářský balík, který je dostupný zdarma. OpenOffice nahrazuje Microsoft Office nebo iWork. Obsahuje textový editor, tabulkový editor, editor pro tvorbu prezentací a mnoho dalších doplňků.

UnRarX

UnRarX je velmi jednoduchá aplikace, kterou naleznete zdarma. Slouží k rozbalování rar a mnoho dalších archívů. Základní systém Mac OS X zvládne rozbalit archívy zip, ale na ostatní je potřeba použít UnRarX. UnRarX má velmi jednoduché uživatelské rozhraní, a proto Vám nebude dělat problém ovládání.

AppCleaner

Smazání aplikací v Mac OS X provedete jednoduše, přesunutím do koše, ale v systému po nich zůstane ještě několik souborů. K úplnému vymazání slouží aplikace AppCleaner. Aplikaci, kterou chcete smazat přetáhnete do okna AppCleaner, naleznete všechny soubory a poté je vymažete.

      Fortulion.cz
      Logo